Transport van- en naar Engeland

Veranderingen per 1 januari 2021

De Brexit gaat grote gevolgen hebben voor de manier waarop uw transport van en naar de UK moet worden geregeld. De veranderingen betekenen onder andere grenscontroles, douane/invoer documenten, HS codes en meer.

Als uw zending niet over de juiste documenten beschikt betekent dat vertraging bij de grens, extra kosten en in het ergste geval goederen die de grens niet over komen. Hier wilt u uw klanten en bedrijf uiteraard voor behoeden door alles op de juiste manier voor te bereiden.

WGM Koeriers rijdt dagelijks op het Verenigd Koninkrijk en regelt niet alleen het transport maar ook alle benodigde documenten, zodat uw goederen zonder problemen de plaats van bestemming bereiken.

De juiste documenten

Aangezien het verenigd Koninkrijk per 1 januari niet meer tot de EU behoort zal iedere vracht veranderen in een ‘douanezending’. U moet dus een uitvoeraangifte doen, de juiste documenten bijvoegen en invoerrechten over de producten betalen.

Regel alles vooraf

Wij kunnen ons voorstellen dat het u duizelt als het gaan om de nieuwe export- en importregels. Om het vervoer van uw goederen soepel te laten verlopen dient u de juiste documenten bij de zendingen te voegen. Wij kunnen die als logistiek dienstverlener voor u regelen.

Let wel: De exacte regels zullen pas op 1 januari 2021 bekend zijn. Op dat moment zal duidelijk zijn of er een ‘deal’ of ‘no-deal’ Brexit zal volgen, met de daarbij behorende douane regelgeving.

Full service transport

WGM Transport heeft zich gespecialiseerd in transport naar het Verenigd Koninkrijk. Bel ons met u logistieke vraagstuk en wij doen u een passende offerte voor het verzorgen van de documenten, het transport en andere belangrijke diensten.

Bel Direct

0165 – 532 765

Direct inzetbaar, geen wachttijden

Tot -20 graden koelen

Opgeleide en gecertificeerde chauffeurs

24/7 bereikbaar

Meer dan 33 jaar ervaring